logo
sv fi en
Flygbild, Västra plan.

Stadionprojektille jättipotti valtiovallan suunnalta: ”Huikea tiimityö taustalla”

Pietarsaaren stadionprojekti purjehtii tällä hetkellä vahvassa myötätuulessa. Jeppis Stadion Oy oli hakenut aluehallintovirastolta 750 000 euron suuruista tukea ja torstaina ilouutinen vihdoin tuli: Valtion liikuntaneuvostolta tuli vihreätä valoa koko summan osalta. 15.04.2021

–  Tunnekuohu on tällä hetkellä melkoinen. Olen helpottnut, olen iloinen, olen ylpeä ja olen luonnollisesti myös kiitollinen, toteaa stadionyhtiön puheenjohtaja Björn Anderssén saatuan tiedon päätöksestä.

Töitä uusimman tukipäätöksen eteen on tehty pitkään, ja se kulki osittain käsi kädessä toisen hakemuksen kanssa, jossa kohteena oli UEFA. Helmikuun alussa projekti sai Suomen Palloliiton myöntämänä 400 000 euroa Hattrick-tukea stadionia varten.

Björn Anderssén.
Björn Anderssén on stadionyhtiön puheenjohtaja.

JOAKIM STRAND: ”POSITIIVISTA PÖHINÄÄ PROJEKTIN YMPÄRILLÄ”

Stadionprojektin osalta töitä on tehty jo pidemmän aikaa ja erittäin monella tasolla. AVI:n päätös on osaltaan todistus siitä että suunta on ollut oikea.

– Kaiken tämän taustalla löytyy huikea tiimityö, ja siksi olemme nyt saavuttaneet tärkeän välietapin matkalla kohti uutta stadionia. Emme myöskään saa aliarvioida oman alueemme poliitikkojen panosta kokonaisuudessa, Anderssén linjaa.

Vaasalainen kansanedustaja Joakim Strand on valtion liikuntaneuvoston jäsen ja oli myös ensimmäisenä kertomassa ilouutisen Anderssénille, stadionyhtiölle ja paikallislehdistölle.

– Tämän projektin ympärillä on ollut alusta asti positiivista pöhinää. Pietarsaari on jalkapallokaupunki ja saa nyt brittiläisen mallin mukaisen tiiviin stadionin joka kelpaa malliksi muillekin pienemmille paikkakunnille, toteaa Strand ÖT:n haastattelussa.

UUTISESTA APUA OSAKEANNIN ETENEMISELLE

Vaikka stadionprojekti on nyt käytännössä saanut pääomaa 1 150 000 euroa on töitä vielä edessä. Parhaillaan käynnissä olevan osake-annin kautta on tarkoitus kerätä lähialueen yrityksiltä, yhteisöiltä ja yksityishenkilöitä 450 000 euroa lisää rahaa.

– Tämän tyyppinen ilouutinen tekee varmasti hyvää meidän jo hienosti käyntiin lähteneelle osakemyynnille, Anderssén ennustaa.

Jäljelle jäävä rahoitusosuus on tarkoitus kattaa lainalla.

Jeppis Stadion pyritään ottamaan täysmittaiseen jalkapallokäyttöön kesällä 2022.