logo
sv fi en
Simon Skrabb

Maajoukkuemiehet Sparv ja Skrabb liittyivät Pietarsaaren stadion tukijoihin: ”Tahdon nähdä tämän projektin toteutuvan”

Nyt yritykset ja yksityishenkilöt ovat alkaneet liittyä sankoin joukoin projektin tukijoihin. Näiden joukosta löytyy myös maajoukkuemiehet Tim Sparv ja Simon Skrabb. 20.05.2021

Suomen jalkapallokesä on jo kovassa vauhdissa ja samaa voi sanoa myös uuden stadionin rakennusprojektin osalta Pietarsaaressa. Ensin UEFA näytti projektille taloudellista vihreätä valoa ja valtiovalta seurasi pian perässä. Nyt yritykset ja yksityishenkilöt ovat alkaneet liittyä sankoin joukoin projektin tukijoihin. Näiden joukosta löytyy myös maajoukkuemiehet Tim Sparv ja Simon Skrabb.

Skrabb on syntynyt ja varttunut Pietarsaaressa, ja hänellä on Länsikentältä rutkasti mukavia muistoja.

– Sinä vuonna, kun olin B-junioreiden SM-sarjassa pelasimme varmaan suurimman osan otteluista täällä. Teimme selvää melkein kaikista vastustajista, jotka tänne kylään saapuivat, muistelee Skrabb silmäillessään kohta Stadioniksi muuttuvan tekonurmikentän yli.

Vain vuosia myöhemmin junnupelit olivat takanapäin, mutta myös silloin tänään 26-vuotias hyökkäävä keskikenttämies loi hienoja muistoja.

– Kausi 2013 Veikkausliigassa sai aivan mahtavan alun tällä kentällä. Tein maalin noin 30 sekunnin pelin jälkeen ja KuPS kaatui 2-1, hän muistelee.

B-juniorit tuulettavat maalia
Jaron B-juniorit nousivat SM-mitaleille vuonna 2019, juuri Länsikentällä.

”JARO tarvitsee tekonurmikentän”

Jarossa jalkapallokasvatuksensa saaneelle Skrabbille hyvät olosuhteet ovat itsestäänselvyys. Ammatilaisuus on vienyt hänet ruotsin kautta Italiaan, ja hän on vakuuttunut siitä, että Jarolle tulee olemaan uudesta stadionista puhtaasti pelillistä hyötyä.

– Olen aina nostanut esille sen seikan, että Jaro pallollisesti dominoivana osapuolena tarvitsee tekonurmen. On täysin turha antaa puoli kautta eteen muille, jos syynä ovat huonot nurmet. Uusi stadion tuo mukanaan mahtavat puitteet ja mahdollistaa uusia elämyksiä, mutta uskon myös, että pisteitä jää jatkossa Pietarsaareen enemmän kun kenttä on kunnossa, sanoo Skrabb joka on osakeostojen kautta lähtenyt tukemaan Jeppis Stadionia.

Länsikenttä
Länsikentälle nousee ensi vuonna uusi stadion.

Skrabb on maajoukkuevuosina ystävystynyt häntä joitain vuosia vanhempaan keskikenttämieheen Oravaisilta. Myös Tim Sparv, joka tänään pelaa ammatikseen Kreikassa, omaa selkeän Jarokytkennän joka osaltaan selittää hänen intohimoista suhtautumista projektiin.

– Vietin nuoruudessani paljon aikaa Pietarsaaressa ja Tellushallissa. Olin silloin mukana Jaron talenttiakatemiassa vuonna 2003, ja pääsin myös harjoittelemaan edustusjoukkueen kanssa. Se oli siinä iässä sekä opettavaista että motivoivaa, Sparv muistelee.

SPARVIn kädenjälki näkyy vaasassa ja oravaisilla

Sparv muutti jo nuorena poikana Englantiin ja on myös pelannut ammattilaisena Alankomaissa, Ruotsissa, Saksassa ja Tanskassa. Hän toteaa saaneensa jalkapallolta vuosien saatossa niin paljon, että on nyt mielellään antamassa takaisin yhteiskunnalle sen minkä pystyy.

Huuhkajat-kapteeni Tim Sparv tukee stadionprojektia.

Sparv on ollut rakennuttamassa kolmea pienpelikenttää Vaasan ja Oravaisille ja lähti nyt osakeostojen kautta mukaan tukemaan Pietarsaareen nousevaa stadionia.

– Jeppis Stadion on projekti, joka ei toteudu itsestään, kaikkien apua tarvitaan. Henkilökohtaisesti näen erittäin tärkeänä, että tämä projekti toteutuu. Uskon että siitä hyötyy sekä koko kaupunki että ympäröivä seutukunta. Ja se koskee niin nuoria kuin vanhoja, niin amatöörejä kuin eliittiä, Sparv päättää.

Lue lisää TÄÄLTÄ, miten sinäkin voit olla mukana toteuttamassa unelmaa.