logo
sv fi en
Björn Anderssén, Nina Bränkärr-Friberg och Kenneth Mörk.

Uuden stadionin nimeksi tulee Project Liv Arena

Kesäkuun 18. päivästä lähtien Pietarsaaren uusi jalkapallostadion tunnetaan nimellä Project Liv Arena. Stadionyhtiö Jeppis Stadion luovuttaa nimen hyväntekeväisyysjärjestö Project Liville. 18.06.2021

Perustaja Nina Brännkärr-Friberg oli paikalla Project Livin puolesta lehdistötilaisuudessa, jossa nimi tuotiin julki.

– Tämä tuntuu todella hienolta, että stadion tulee kantamaan juuri tätä nimeä. Pietarsaarelaisesta jalkapalloperheestä koko meidän toiminta sai aikoinaan alkusysäyksensä, Brännkärr-Friberg muistelee.

Hänen perheensä kohtasi kymmenisen vuotta sitten suuren haasteen, kun leukemiasta tuli osa perheen ja urhean Jarojuniorin, Todde-pojan arkea. Vuosien hoitotoimenpiteiden, sairaalakäyntien ja kantasolusiirron jälkeen, perhe huomasi tarpeen: Samassa asemassa olevat lapsiperheet tarvitsevat enemmän iloa ja turvaa arkipäivään.

Neljä vuotta myöhemmin, vuonna 2014, Nina perusti Project Liv-järjestön, ja sainkin siinä samassa koko silloisen Jaron edustusjoukkueen mukaan kantasolurekisterihaasteen merkeissä.

Sillä tiellä toiminta on jatkunut, ja tänään järjestö toimiin kansallisella tasolla. Toiminnassa on mukana satakunta vapaaehtoista ja saman verran arvokkaita tukeaan antavaa yritystä.

Sankareita kentällä ja sen ulkopuolella

Project Liv on alusta asti nojannut vahvaan ympäröivän yhteiskunnan tukeen ja sama ajatus on myös mukana Project Liv Arena-työryhmässä ja sen toiminnassa.

– Haluamme näkyvästi näyttää mitä meidän mielestä on yhteiskuntavastuu ja yhteisöllisyys. Nämä eivät saa jäädä tyhjiksi sanoiksi. Haluamme olla mukana näkemässä miten uusia supersankareita syntyy, sekä kentällä että kentän ulkopuolella, sanoo stadionyhtiön puheenjohtaja Björn Anderssén.

Inspiraatiota ja mallia työryhmä on hakenut länsinaapuristamme Ruotsista.

– Haluamme tällä aloitteella olla luomassa uutta ajattelumaailmaa ja näyttämässä suuntaa. Olemme erittäin ylpeitä ja iloisia kun voimme tänään kirjoittaa uuden osan suomalaista urheiluhistoriaa, Anderssén toteaa.

Kenneth Mörk, Nina Brännkärr-Friberg och Björn Anderssén.
Kenneth Mörk, Nina Brännkärr-Friberg ja Björn Anderssén uudella stadionilla.

Yhteistyökumppanit mahdollistamassa tulevaa

Stadionyhtiö käy tällä hetkellä neuvotteluita monien eri tahojen kanssa, tavoitteena löytää tarpeeksi monta halukasta yritystä mahdollistamaan Project Liv Arenan toteutuminen. Yritys, joka lähtee mukaan ”It’s Cool to Care”-kumppaniksi saa rahoilleen vastinetta monella tasolla.

– Onhan tämä ainutlaatuinen mahdollisuus tehdä hyvää. Project Liv saa isoa kansallista näkyvyyttä, mikä mahdollistaa hyvän tekemistä entistä laajemmin. Yritys on myös mukana mahdollistamassa paikallista urheilupaikkarakentamista ja samalla vaikuttamassa positiivisella tavalla kansanterveyteen, toimitusjohtaja Kenneth Mörk linjaa.

– Tällä luodaan mahdollisuuksia sekä huippu-urheilulle että ruohonjuuritason toiminnalle, hän päättää.

Itse rakentamisen osalta suunnittelu etenee ripestä kesäkuukausina, ja rakentaminen on tarkoitus päästä aloittamaan syksyllä.

Vaikka itse stadion kantaa tästä päivästä alkaen nimeä Project Liv Arena, pysyy Jeppis Stadion-nimi jatkuvasti käytössä, kun kyseessä on stadionprojektia ajavasta yhtiöstä.